Logga in
Tillbaka till översikt

Julrosen - Helleborus

Dess smeknamn ”julros” är kanske förvirrande, då Helleborus nästan inte har någonting gemensamt med en ros. Men om du tittar noga på blomknoppen, kan du se likheter med dess faktiska familj: ranunkeln.

Förutom den vanliga vita Helleborus finns blomman även i andra färger, från gul och persikofärgad till mörklila. Så när vintern kommer och det blir ont om färgglada blommor, välj då Helleborus!

En tillgång för alla vinterträdgårdar

För att förhindra att de mörka månaderna blir alltför dystra, kan människor vara smarta när de planterar i sin trädgård. Helleborus är ett perfekt komplement för att lysa upp vinterträdgården, tack vare sina iögonfallande blommor. Mellan november och mars har växten stora, platta blommor med en vacker krona i mitten. Snö eller frost är ingen utmaning för Helleborus, växten kan sjunka ihop lite vid kallare väder, men så snart temperaturen stiger, kommer den piggna till igen. På så sätt kan dina kunder njuta av sin trädgård även på vintern, medan de sitter inne i värmen.

Ett heligt tillskott i en bukett

Historien i Bibeln berättar att den första julrosen i Betlehem sprang fram från en fattig herdes tårar. Han hade ingen gåva till Jesusbarnet och genom hans tårar uppenbarade sig plötsligt en julros från marken. Oavsett om du tror på denna historia eller inte, kan ingen förneka att Helleborus ger vinterbuketter en magisk touch.

Helleborus är även perfekt för en vintrig brudbukett. Många ser den begränsade tillgången till färgglada blommor på vintern som en nackdel med ett vinterbröllop, men Helleborus finns ju faktiskt i de mest olika färgerna och den har dessutom en romantisk och vänlig karaktär. Ett fantastiskt tillskott för en så speciell dag!

Så om din kund är på jakt efter en blomma eller växt för att lägga till lite färg, säkerställer vårt sortiment av Helleborus den nödvändiga färgen under årets dystraste och mörkaste månader!