Logga in
Tillbaka till översikt

Liva upp fönsterbrädan

Medan det fortfarande krävs lite tålamod innan du kan njuta av trädgården igen, kan du redan nu smycka dina fönsterbrädor! Med blommande växter i fönstret, ser det nästan ut som om trädgården står i full blom. Men var uppmärksam på vilka växter som klarar direkt och starkt solljus. Vilka blommande växter skulle du rekommendera till dina kunder?

Muscari

Börja växtfesten på fönsterbrädan med Muscari, även känd som pärlhyacint. Den har fått sitt namn tack vare de pärlformade blommorna, och finns i vitt, blått, lila och rosa. Först syns bara de gröna skotten, men ganska snart ser du lite färg, när de växer ut till en spjutspets med små pärlor. På håll ser det ut som en druvklase.

Orkidé

Den vackra orkidén har så många olika skepnader att den aldrig blir tråkig. Med över 25 000 sorter som växer vilt, finns det några som är särskilt vackra i våra hem. Orkidéns blad är inte särskilt slående hos de flesta sorter; det är blommorna på denna växt som är det verkliga blickfånget.

Cyklamen

Trots sitt delikata utseende är cyklamen en växt som blommar starkt. Växten har silverfläckar på de hjärtformade bladen som växer nedåt. Och blommorna? Fantastiskt vackra! De växer uppåt och kan vara släta, men kan även ha vackra krusiga blomblad. 

Primula

En vacker blomma med färgglada, livfulla blommor och ett kraftigt bladverk. Denna krukväxt ger mycket färg och håller humöret uppe till slutet av vintern. När du tittar på den kommer hjärtat att slå en vårvolt!