Logga in
Tillbaka till översikt

Lägg till lite karaktär

Är en av dina kunder ute efter någonting unikt och vackert, men även färgglatt? Då kommer hen att gilla vårt sortiment med brokbladiga växter. Dessa växter har flerfärgade blad med ett randigt, prickigt eller definierat mönster. Med dessa karaktäristiska växter kommer du garanterat att infoga lite kontrast till inomhusdjungeln.

Ordet ”variegerad”, som i folkmun är mer känt som brokig, kommer från det latinska ordet ”variegatus”, som betyder: gjort av olika färger. De flesta brokbladiga växter har en grundfärg, som oftast är grön, och en accentfärg. Denna kombination har uppstått av misstag av ett genetiskt fel, men är nu otroligt populär över hela världen. Speciellt eftersom varje växt är unik, precis som ett mänskligt fingeravtryck! Vissa brokbladiga växter är mycket eftertraktade och värdefulla tack vare sin sällsynthet eller unika utseende och en del anses till och med vara ett samlarobjekt. I vissa länder ger det till och med social status att ha en brokbladig växt. 

Lyckligtvis finns det även gott om sirater som är prisvärda, som de brokbladiga växterna med nyanser av grönt, gult och vitt, och ett översvallande utseende. Till exempel Philodendron Birkin, Epipremnum aureum, Calathea orbifolia eller alla populära Monstera-arter. Dessa växter kommer att lysa upp saker och ting! Men det finns även brokbladiga växter med mörkare accentfärger, som svart och lila. Till exempel marmorblad, Tradescantia zebrinao och Crinkle Leaf Begonia. Vid första anblicken ser den senare inte ut som en brokbladig växt, men om du tittar riktigt noga ser du mörklila eller kastanjebruna nyanser. Men om utrymmet kan behöva en touch av rosa eller rött, så har vi den perfekta kandidaten: en röd Aglaonema eller Stromanthe Triosta. Alla blir överraskade av sådana växter! 

Så om din kund letar efter lite färg i sitt hem, rekommendera en av de brokbladiga skönheterna, som erbjuder livfulla färger året om. Se vår kollektion nedan.