Logga in
Tillbaka till översikt

Vilken är din födelseblomma?

Alla känner till stjärntecken, men visste du att förutom födelsestenar har alla även en födelseblomma? Varje månad har en eller två specifika blommor, som säger mycket om en persons karaktär.

De flesta blommor har en överraskande betydelse, så förutom att det är roligt att läsa, kan detta vara den perfekta guiden för dina kunder att välja en present till sin partner, familj eller vän!

Januari

Januari - Nejlika & Galanthus

Ska du på födelsedagsfest i januari: köp då nejlikor! Men se till att välja rätt färg: rosa står för sympati, röda betyder att du älskar den andra personen. Ett annat alternativ är Galanthus, mer kända som snödroppar. Med sina vackra och fina blommor står de för hopp och skönhet. Inget konstigt val för januari, då båda klarar sig bra på vintern!

 

 

 

Februari

Februari - Iris

Även om man kanske skulle tro att rosen är februaris officiella födelseblomma, så är det faktiskt irisen. Blomman symboliserar lojalitet, visdom och hopp. En person som är född i februari är ofta ärlig, klok och oskyldig, vilket gör dem till ett fantastiskt sällskap!

 

 

 

 

 

 

Maart

Mars - Narciss

Till en person som är född i mars, är narcissen den blomma som passar bäst. I mars börjar våren, så det är knappast en överraskning att den är månadens födelseblomma. Denna lilla sol symboliserar lycka och stolthet. Därför tenderar de som är födda i mars att vara glada och optimistiska människor, fantastiska att umgås med.

 

 

 

April

April - Tusensköna & Lathyrus

April ger oss vackra blommor. Som tusenskönan, en blomma som står för oskuld, trohet och renhet, Denna blomma kommer garanterat att få födelsedagsbarnet att le. Eller överraska med luktärten (Lathyrus), som står för lycksalig njutning. Med dessa två som födelseblomma är chansen stor att personer som är födda under denna månad är rara, snälla och lojala.

Mei

Maj - Liljekonvalj & Hagtorn

Under en månad känd för sin stora mångfald vad gäller blommor, är det ingen överraskning att födelseblommorna är spektakulära! Som till exempel liljekonvaljen, som symboliserar behaglighet, blygsamhet och att ”lycka återvänder”. Detta beror delvis på dess söta doft och delikata blommor. Den andra födelseblomman är hagtorn. Denna blomma önskar mottagaren lycka och hopp.

 

Juni

Juni - Ros & Kaprifol

I juni handlar allt om rosor. Om du är född i juni kan du skryta med att du har en av de mest älskade blommorna som födelseblomma. Men var uppmärksam på vilken färg du ger bort: rosa rosor står för ren glädje och röda betyder ”jag älskar dig”. Undvik gula rosor, eftersom de kännetecknar svartsjuka. Eller välj kaprifolen, som står för ”evig kärlek”. Två födelseblommor att vara stolt över!

 

 

MaartJuli

Juli - Delphinium

Om en person är född i juli, fundera då på att ge Delphinium. Denna födelseblomma visar ”kraftfull kärlek” och förknippas med positivitet, uppriktighet och elegans. Det gör den till en perfekt blomma för att förgylla någons dag! Personer som är födda i juli är fulla av kärlek, så håll dessa människor nära.

 

 

 

 

 

 

Augustus

Augusti - Gladiol & Vallmo

Till ett födelsedagsbarn i augusti passar vallmo och gladioler, båda otroligt populära i slutet av sommaren. Dessa blommor finns i en mängd olika färger som kan tolkas på olika sätt. I allmänhet är gladiolen känd för sin starka karaktär och integritet, precis som människor födda i augusti!

 

 

 

 

 

September

September - Aster & Praktvinda

Septembers födelseblommor handlar om att sprida kärlek! Astrar står för stark kärlek, tillit och positivitet, medan praktvindan står för sympati för en närstående. Astern stjäl showen i varje bukett med sitt vackra och graciösa utseende, framför allt när hösten närmar sig. Perfekt att ge bort i september!

 

 

 

Oktober

Oktober - Ringblomma & Rosenskära

Inget spöklikt och läskigt med oktobers födelseblommor: ringblomman och rosenskäran. Ringblomman är en stark blomma som står för kreativitet, ståndaktighet och värme. Rosenskäran säger till mottagaren att du önskar honom eller henne harmoni och lugn. Så om du fyller år i oktober, kan vi anta att du är passionerad, hårt arbetande och driven.

November

November - Krysantemum

November har tilldelats en av världens mest beundrade blommor: krysantemum. I allmänhet står denna blomma för vänskap, lycka och kärlek. En blomma som finns i många färger, alla med olika betydelse, så se till att du väljer den med rätt budskap. En bukett med krysantemum skänker definitivt lycka och glädje i ditt hem under de korta, mörka dagarna.

 

December

December - Ilex

Järnekskvisten förknippas inte bara med julen, den är även decembers födelseblomma. Även om den egentligen inte är en riktig blomma, har den ett festligt utseende med sina mörkgröna blad och färgglada bär. Som gåva önskar du födelsedagsbarnet lycka och frid. Därför är Ilex perfekt i en födelsedagsbukett i december!

 

 

Spara det här blogginlägget till senare, inspirera dina kunder med dessa roliga fakta och se till att de väljer rätt födelseblomma.