Logga in
Tillbaka till översikt

Honey Highway

Bin är på väg att dö ut och konsekvenserna är mycket värre än vad många av oss inser. Bin är ansvariga för pollineringen av 80% av våra grönsaker, frukter, nötter och örter. Det betyder helt enkelt: inga bin, ingen hälsosam mat. Låter hårt, men tyvärr är det sant. Det är därför 'Honey Highway' skapades och såklart vill vi stödja detta fantastiska projekt!

Trots att bin gör så mycket för oss, ger vi inte särskilt mycket i gengäld och driver dem till och med till utrotning. Numera finns det nästan inga vilda blommor kvar och det finns knappt någon biologisk mångfald, och det är just detta som biets huvudsakliga näringskälla beror på. Det är därför Honey Highway vill förvandla industriområden, vägkanter och ödemarker i Nederländerna till ett biparadis. Initiera och förverkliga biparker täckta med blommor, perenner, buskar och träd som kräver lågt underhåll. Detta tillsammans med entreprenörer, företag och myndigheter. På så sätt hittar bina förhoppningsvis tillräckligt med mat i slutet av sommaren för att klara vintern.

Man skulle kunna tro att på sommaren står allt i full blom, men tittar man noga ser man att de flesta ytor huvudsakligen är täckta med gräs. Men allt detta gräs utgör ett hot mot våra bin, så vi måste ta vårt ansvar och investera i biologisk mångfald. Det är precis vad vi, och några andra blomster- och handelsföretag på Trade Parc Westland, har gjort. Tillsammans med Honey Highway har vi planterat en bipark på den gemensamma marken med en yta på 9000 m2 täckt med buskar och perenner och ytterligare 5000 m2 har såtts med 50 sorter av inhemska blomfrön. Detta kommer att bli ett hav av blommor som bin, humlor, men även som fjärilar och fåglar säkert kommer att njuta av!

Vill du veta mer om Honey Highway-projektet? Kolla in deras hemsida