Logga in
Tillbaka till översikt

Vulcastrat the green solution

MDK Flowers & Greens är en plantskola som specialiserat sig på att producera stora, gröna krukväxter. Dessa växer i vulkaniska granulat i en speciell hydrokruka med en vattenmätare och vattenbehållare.

Vattenmätaren visar direkt när växten behöver vatten och tack vare den inbyggda vattenbehållaren behöver du inte vattna så ofta. På så sätt kan människor med och utan gröna fingrar njuta av grönskan hemma.


Hydrokrukan är gjord av återvunnet material och även de vulkaniska granulaten är ett ansvarsfullt val. Det är en 100 % naturlig produkt som ger rötterna rätt vatten- och syreförhållande. Växter som växer i vulkaniska granulat bidrar dessutom till ett hälsosammare inomhusklimat. Jämfört med krukjord ger vulkaniska granulat en CO2-minskning på hela 92 %!

Alla växter har en speciell födelseplats. MDK hanterar växtens hela produktionsprocess i egen regi i Ghana. Det är här grunden för produktionen ligger. Landet har ett perfekt klimat för att odla krukväxter. Tack vare mer än 170 medarbetare kan alla växter utvecklas till en vuxen planta med kärlek.


Inte bara kärlek till växten utan även de ghananska medarbetarnas välbefinnande är av största vikt för MDK. Företaget serverar till exempel varma måltider varje dag och man ersätter sjukvårdskostnader. Transport till och från plantskolan ordnas och personalen erbjuds kurser för att vidareutbilda sig och bygga en stabil framtid. På så sätt hoppas företaget kunna bidra till välbefinnandet och den ghananska ekonomin.