Logga in
Tillbaka till översikt

Medinilla - En tropisk skönhet

Förutom de iögonfallande stora, mörkgröna bladen, har denna skönhet otroligt snygga högblad, som ser ut som stora pastellfärgade ”klockor”. När dessa vecklas ut, kommer en klase rosa blommor fram.

Tidigare sågs Medinilla som gammaldags, men idag är den det perfekta tillskottet i alla (romantiska) interiörer. Den har till och med fått smeknamnet ”växternas Rolls-Royce”.

Idag lever vi i ett samhälle som är i ständig rörelse, vilket resulterar i en hjärna som blir överstimulerad av alla intryck. Därför längtar man efter en lugn plats där man slipper jäkt och stress. Medinilla ger lugn och ro, ett naturligt sätt att varva ner och ladda batterierna. Den ger en energisk och kreativ boost, något som alla har användning av!

 

Medinilla är spektakulär i sig själv, men den blir ännu finare om du hänger upp växten eller ställer den på en piedestal. På så sätt skapar du ditt eget konstverk och du ger växten utrymme att växa fritt. Detta är viktigt, eftersom bladen kan bli längre än 30 cm. 

Växten ger dig en försmak av soliga destinationer som du kanske ska besöka på sommaren. För att kunna njuta av hela blomningsperioden på 3 till 5 månader, är det viktigt att ta väl hand om växten. Placera Medinilla på en plats där den får gott om solljus, men var försiktig; precis som människor kan den bränna sig om solen är för skarp. För vissa andra växter rekommenderar vi att rotera växten varje vecka, men med Medinilla är detta inte fallet. Den föredrar att stå på samma plats, speciellt när knopparna kommer!

 

Berätta för dina kunder om växtens behov, eftersom den tydligt visar vad den behöver. Om bladen börjar hänga är den till exempel törstig, så vattna och se att lite vatten kan göra underverk. 

 

Se sortimentet med dessa oemotståndliga skönheter här.