Logga in
Tillbaka till översikt

Hållbarhet är inte ett koncept, utan ett tankesätt - Ammerlaan The Green Innovator

Ammerlaan The Green Innovator var och är en pionjär inom geotermisk energi.

Léon och Menno Ammerlaans företag odlar varje år mer än 1 miljon stora gröna växter av alla olika slag för bidra till grönare hem och arbetsplatser. Dessutom började Ammerlaan använda sin nya geotermiska källa 2019. Utöver en egen odling på sex hektar förser de även 24 andra odlare med geotermisk energi, som täcker en yta av mer än 72 hektar. Den hållbara värmen går även till 543 lägenheter, en skola och en simhall/idrottsanläggning.

”Att tänka i möjligheter ger dig energi. Om det finns en vilja, finns det alltid en väg.” 

Med värmekällorna sparar de mer än 25 000 ton CO2. Det är därför ett viktigt inslag i att minska det CO2-överskott som allmänt ses som "boven" till global uppvärmning och klimatförändringar. En investering i 1750 solpaneler är också planerad till 2023, med vilka de minskar sitt redan negativa fotavtryck ännu mer (denna investering var planerad till 2022, men har skjutits upp ett år på grund av Corona).

Hållbarhet och samarbete är nyckelord hos Ammerlaan The Green Innovator. Världen kan bli mer individualistisk, men de tror att man måste arbeta tillsammans för att komma framåt. Krukväxterna får tillräckligt med CO2 från uteluften för att växa (ingen ytterligare applicering med gasförbränning) och betonggolvet låter dem svalna mycket bra. Geotermisk energi var därför det bästa alternativet för Ammerlaan. Det är fantastiskt att de också kan göra odlarkollegor glada och ge dem en push mot en grön framtid; som kräver en varaktig relation. I slutändan är hållbarhet ledordet som driver företaget. De hoppas att ökad uppmärksamhet för den CO2-neutrala energi-genereringen gör att fler företag går med i geotermiska projekt, så att världen blir mer hållbar så småningom.