Logga in
Tillbaka till översikt

Förförare & förledare – Sensuella växter

De nederländska namnen eller utseendena på vissa växter kan få dig att rodna. Kvinnors tunga (Sansevieria), fingerväxt (Fatsia japonica) och kondomplanta (Ceropegia ampliata) för att nämna några.

 Under kärlekens månad är det därför mer än lämpligt att fylla butiken med ett par av dessa sensuella växter.

Ta Clitoria ternatea, himmelsärt, en kryddig blålila skönhet som påminner en del om de kvinnliga könsorganen. I Asien växer den vilt och alla går förbi denna spännande naturist utan att vända bort blicken. Och så har vi Sansevieria, även kallad kvinnors tunga, men vi undrar: hur skiljer sig en kvinnas tunga från en mans? En växt där du direkt kan se den sensuella kopplingen, är Paphiopedilum. Den har ett feminint sensuellt utseende, som alla orkidéer har till viss del. Detta tyckte även viktorianerna 1886; när orkidén beskrevs för första gången officiellt, väckte den stor uppmärksamhet på grund av dess något... sensuella utseende. Av den anledningen är Paphiopedilum fortfarande en spännande gåva mellan älskare vad gäller växtsymboliken.

Naturligtvis finns det även ekivoka växter som hänvisar till de manliga ädla delarna, som den välhängda Pachycereus pringlei. Eller Nepenthes, med smeknamnet ”kannranka”, men dessa kannor har även en sensuell touch. En annan iögonfallande växt är Ceropegia ampliata, dess fallosblommor ger den smeknamnet ”Horny Wonder”, eller kondomplanta på nederländska. Återigen speciella skapelser av Moder Jord.


Dessa ekivoka namn och former kan kanske ge rodnande och generade kunder. Ändå heter de verkligen så och deras utseende berättar varför. Låt dig förföras av deras graciösa drag och se vårt sortiment med sensuella växter nedan.