Logga in
Tillbaka till översikt

Fikona- Perfektion i gröna växter

Fikona är ett familjeföretag baserat i Koningshooikt, nära Antwerpen (Belgien), som grundades 1992 av Koen och Nancy. 2017 gick sonen Yorick och dottern Quirine in i företaget och blev permanenta medlemmar i teamet.

Ända sedan Fikona grundades arbetar de varje dag, med stor passion och entusiasm, för att odla högkvalitativa, gröna växter åt sina kunder.

En bit av tropikerna i ditt hem

Fikona är känt för sitt varierande utbud av fikus, Chamaedoreas och Arecas. Växternas historia börjar i Centralamerika, där de odlas till en fullvuxen växt. Tack vare storleken på ficusfamiljen är möjligheterna oändliga! Till exempel har Fikona för närvarande mer än sex olika stamformer, kombinerat med åtta olika ficussorter. De testar också ständigt nya arter och sorter innan de kan gå i produktion. När plantorna är fullvuxna börjar de sin tre veckor långa båttur till plantskolan i Belgien.

Lugnt odlade gröna krukväxter

Efter en lång resa till havs utan ljus eller vatten har växterna tappat många blad. Efter växterna satts i kruka får de tid att vänja sig vid det europeiska klimatet. Eftersom alla växter kommer från ett tropiskt och idealiskt klimat, odlas de vidare lugnt och vid en sval temperatur på Fikona. Som ett resultat växer de lite långsammare, men är de förberedda för det europeiska vardagsrummet. Fikona är därför stolta över att deras växter har lång hållbarhet och kan överleva bra vid 15 grader. Dessutom krukas och odlas Chamaedoreas automatiskt så att de fullföljer sitt motto "perfektion i gröna växter".