Logga in
Tillbaka till översikt

Digital Lavender

Fräsch och mjuk på samma gång, optimistisk och framför allt cool: Digital Lavender är färgen vi alla längtar efter. Det är 2023 års trendfärg och därför en självklarhet att denna mjuka violetta nyans kommer att spela en stor roll. En lila pastell som uttrycker två kontrasterande känslor som tillsammans bildar perfekt harmoni: glädje och lugn.

Det är varken blått eller rosa, varken kallt eller varmt, varken särskilt sött eller maskulint; det är allt det där på samma gång. Lila stimulerar kreativitet och fantasi, men tack vare sin coola natur står denna nyans också för lugn och frid. Och där lavendel framkallar en rogivande känsla, har Digital Lavender en utomjordlig, virtuell sida. Därav namnet, som frammanar associationen till digital eskapism. Ju mer tid vi spenderar framför våra skärmar, desto starkare blir vårt behov av avkoppling och välbefinnande. Färgen är därför i första hand en som förbinder: fantasi med verklighet, det digitala med den fysiska världen och kurs med känsla.

Digital Lavender är den nya färginspirationen. Den syns redan flitigt på catwalken och på den röda mattan, men även som hårfärg, väggfärg och på möbler. Så nu är det dags att komplettera den här listan med blommor och växter i denna mjuka lila nyans. Det bästa är att den här lugna färgen passar bra ihop med andra nyanser, så kombinera den med blommor, växter och krukor i andra färger.

 

Låt dig inspireras av denna trend och ställ fram Digital Lavendel-färgade produkter i din butik.