Logga in
Tillbaka till översikt

Spirande, ståtliga salix

I alla sina utföranden utgör salix pigga, energigivande vitamininjektioner. De nakna grenarna med små buketter av sprittande vår signalerar hopp och mod och bringar löften om nya tider och nya möjligheter.

Salix är svår att inte tycka om. Det beror inte bara på att våra hjärtan smälter när de söta små silvergrå videkissarna slår ut med sitt nästan sagolika, nostalgiska skimmer. Utan att vara inställsam och flirtig är salix dessutom en tålig och lojal trotjänare som trivs i de flesta lägen och jordar. Med en stam som rotar sig väl är det lilla trädet beständigt för såväl blåst som snö. Dessutom är de rara videkissarna en viktig pollenkälla för vårens insekter.

I rabatten bildar salix, med sin höjd och sitt täta grenverk i kronan, ett praktfullt stilleben ihop med nyvakna pärlhyacinter, snödroppar, narcisser och andra blommande vårlökar. Som snittblomma sällskapar salix fördelaktigt under vårvintern med fransk tulpan, ranunkel, vaxblomma och anemoner i krispigt vintervita och dova, pudriga pasteller. Ju längre in i våren vi kommer och får sommaren i sikte, då får också salix mer livligt umgänge av snittblommor i knalliga och pigga kulörer.

 

I Novifloras utbud hittar du nu en uppsjö färgad salix. Det här är en del av vårt sortiment som vågar sticka ut hakan. Missa inte att spana in allt ifrån stillsamma Pussy Willow Latte till de mera livfulla och tuffa turkosa eller bubbelgumsrosa varianterna!