Logga in
Tillbaka till översikt

Ode till violerna

Våren är ännu långt borta, men här på Noviflora tittar redan de första vårblommorna fram. Av alla vårblommor är violerna fortfarande vår solklara favorit. De finns i alla sorter, färger och storlekar, och du kan variera dem i all oändlighet.

Kleuren

Färgexplosion

Starka färger är tillåtna igen och här får violerna en stor roll. Med de sammateslena bladen skapar de en glad och naturlig atmosfär, och oavsett vilken färg du vill addera, finns det alltid en viol som passar. Utöver olika färger har violer även olika teckningar och mönster, till exempel de tvåfärgade violerna, violer med vener eller ränder, med ett sött öga eller en tandad kant. Det finns till och med speciellt odlade violer som du kan äta.

Creatief

Kreativ med violer

Violer behöver inte nödvändigtvis planteras i en kruka på marken. Vad sägs om en ampel, en balkonglåda, i en korg eller ett par krukor på en mur eller staket? Med violer i ett par olika färger och storlekar skapar du en kreativ, färgglad och grön trädgård eller balkong. Och snart kan de sättas ute, för de klarar nämligen lite nattfrost utan några problem.