Logga in
Tillbaka till översikt

Vårfest med narcissen

Ser du narcisser? Då vet du att det snart är vår. Med sina gula trumpeter förkunnar denna glada blomma den nya årstiden på ett egensinnigt sätt. Perfekt att ha i en vårbukett, men låt den även glänsa i trädgården som om en kruka med guld har hällts över den.

Uppkallad efter en halvgud

I den grekiska mytologin är Narcissus en fåfäng jägare, son till en gud och en nymf, som var så förälskad i sin egen spegelbild i vattnet att han till slut drunknade. På den platsen växte sedan en blomma som var lika vacker som Narcissus: narcissen. Därför tittar narcissen alltid lite nedåt: det var så den stilige jägaren satt vid vattnet och beundrade sig själv. 

Vackert gul är inte ful

Pastellgul, ockragul, guldgul och gul som nästan skiftar i orange – narcissen finns i alla nyanser. Färgen gult ger dessutom stimulans. Den ger dig optimism och energi och stimulerar mental aktivitet. Den perfekta färgen för ett arbetsrum, hobbyrum eller kontor. Narcisser representerar en nystart, eftersom denna blomma förkunnar en ny årstid. En bukett eller ett arrangemang med narcisser är därför en perfekt present i början av ett nytt projekt. En bra och gul start är halva jobbet, eller hur?

Narcissen som oändlig inspirationskälla

Narcissen är en av de finaste blommande växterna som finns. Oavsett om det är tack vare den vackra blomformen eller för att den har någonting nästan mänskligt över sig, hur den nickar med huvudet och dansar i vinden, faktum är att narcissen har inspirerat många konstnärer. Blomman förekommer i målningar av bland annat Salvador Dalí och flera dikter och visor hyllar denna gula vårblomma. 

Låt våren svepa in i din butik med narcissen. Se vårt sortiment med denna glada snittblomma och växt.