Logga in
Tillbaka till översikt

Topp 5 trendiga buskar

De är vackra och robusta och ofta prydda med lysande blad eller fylliga blommor. Buskar ger inte bara färg åt trädgården, de fyller också ut den när resten av trädgården går i vintervila.

De finns i alla former och storlekar, såväl med blommor som med löv. Ibland används de som häckar, men många prydnadsbuskar är också ett vackert blickfång på terrassen. Vi har listat fem trendiga buskar för dig.

Lönn

Finns det ett pris för den vackraste färgväxlande växten har lönn en god chans att vinna detta. Små nätta blommor dyker upp på våren, som utvecklas till bevingade frukter som flyger genom luften som små helikoptrar. Och på hösten stjäl denna buske showen med flammande gula, orange och röda blad.

Syren

Finns det något mer förtjusande än doften av en blommande syren? Blommorna doftar av vår, liv och natur. En doft som kan ta dig på sängen - tidigt på morgonen kan du knappt känna doften av blommorna, men när det väl blir varmare kan du inte längre undgå den starka, söta doften ens på avstånd. Ibland behöver syrenen återfå sin styrka, så var inte rädd om den hoppar över blomningen under ett år.

Potentilla 

Potentilla, även känd som fingerört,  är perfekt för glada, blommande häckar. Dessa håller sig låga, men deras sprudlande blommor och handformade blad gör dem ändå till riktiga blickfång i trädgården. I nyanser av gult, rött, vitt och rosa är de inte bara älskade av människor, utan även bin är riktigt förtjusta i dessa buskar. 

Leucothoe

I rabatten är Leucothoe ett färgglatt exemplar med vackra blad och bär. Vill du framhäva dessa styrkor ännu mer,  kan du ge denna prydnadsbuske en något högre plats. Några spektakulära krukor med Leucothoe i - det är allt du behöver i trädgården. Denna form av naturlig lyx är ett trendigt och gnistrande sätt att skapa mer grönska på uteplatsen, utan att behöva hämta spaden.

Hortensia

Den här busken har allt, för förutom de slående blommorna som ändrar färg när de blommar, lockar vipphortensia också till sig pollinatörer. Bin och fjärilar flockas till blommorna i vipporna hos denna sommarblommande hortensia och bidrar till ett hälsosamt ekosystem.