Logga in
Tillbaka till översikt

Konstnärlig kronärtskocka

Kronärtskockan är en inspirationskälla för många konstnärer och avbildas regelbundet som ett stilleben på duk. Den konvexa formen och spetsiga bladen, som varierar från grönt till lila och vinrött, har en hög igenkänningsfaktor och är ännu vackrare i verkligheten än på en målning.

Den här blomman är dock inte bara vacker på duk, eftersom den också stjäl showen på din tallrik och i en bukett.

De flesta känner till kronärtskockan som en medelhavsrätt, där blomman serveras graciöst och sedan dras löven av ett efter ett och skrapas bladet tomt med tänderna. Men kärleken till denna blomma går inte bara genom magen, de är också en fest för ögonen i en vas. Denna tistelliknande, med en diameter på upp till 15 centimeter, är en imponerande blomma och fångar blickarna både i tre i en vas och i kombination med andra typer av snittblommor. Det finns också blommande kronärtskockor, med lila blad som påminner om en havsanemon. Detta skapar en lekfull effekt och ger din bukett en extra färgaccent.


Både grön och blommande, denna blomma är ett konstnärligt tillägg för att skapa en djärv bukett. Se vårt utbud av kronärtskockor nedan.