Logga in
Tillbaka till översikt

Eleganta Scabiosa

Den romantiska, söta doften av Scabiosa påminner om den varma känslan från den allra första sommardagen. Men inte bara hennes arom gör den till en attraktiv blomma, även hennes slående utseende och läkande effekt gör henne till en verklig naturskatt.

Blomsterhav

Det som gör Scabiosa så speciell är kronbladens utsökta utseende, som påminner om ett dansande hav av färg. De färgade blommorna består av separata små blommor, var och en sitter separat i ett högblad. Det är detta som ger Scabiosa dess unika utseende. På grund av sin ömtåliga form förknippas denna vackra blomma ofta med ömhet och skörhet. Med färgnyanser från rött till rosa, lila och blått finns det en passande variant för varje humör.

Läkande effekt

Denna blomma är inte bara en naturlig skönhet, utan den kan även användas som örtmedicin. Under romartiden användes Scabiosa som ett botemedel mot hudsjukdomar genom  gnuggande av blomman på irriterad hud, vilket gav lindring. Idag tillverkas en eterisk olja av Scabiosa, som används i aromaterapi. Denna dyrbara olja har en rad fördelar; till exempel kan det hjälpa mot migrän och främjar avslappning. Scabiosa är ett värdefullt tillskott till fysiskt och känslomässigt välbefinnande.

Upptäck alla typer av Scabiosa i vårt sortiment. Se dem här.