Logga in
Tillbaka till översikt

Stofbergen Plant Company – Passion för Bromelia

Stofbergen Plant Company har en passion för Bromelia. I mer än 30 år har de levererat ett sortiment med en mängd olika former, färger och krukstorlekar.

Bromeliorna är indelade i ett antal produktlinjer som välkända Bromelia och Guzmania, de nya kompakta sorterna och ett antal unika specialare som Tillandsia och ananas.

När du tittar på en bromelia på avstånd är det första du ser dess färg eller form. Varje art av bromelia är speciell och unik. Ziva är utmärkande för sin ljusrosa färg, men om du zoomar in har den en annan liten överraskning. Det rosa stödbladet skyddar de små lila blommorna som kommer att dyka upp med tiden. En tillandsia korsad med en vriesea, omdöpt till vrieslandsia av plantskoleägaren Ed Stofbergen. Med varje sort upptäcker du något unikt. Kanske är det trikomerna, de små och mjuka håren under bladen som hos tillandsia Dolce. Eller nyanserna, som går från rött till vitt till lila, i vår nya Elena. 

En ovanlig växt som hittar sin egen väg i djungeln och fäster sig vid träd med rötter. Bladen är ett välsmakande mellanmål för apor. Och vattnet som stannar kvar i växtens rör, vilket gör den så lättskött, ger liv åt naturens biologiska mångfald. Oavsett om du betraktar bromelia på långt håll eller på nära håll är en sak säker: den är verkligen ett av naturens konstverk.