Logga in
Tillbaka till översikt

Dahlia – Någonting för alla

En imponerande blomma som (med rätta, om du frågar oss) har återvunnit sin popularitet. Det finns så många anledningar att älska dahlior och en av dem är den stora, vackra blomman!

En blomma med oändliga alternativ… Denna primadonna finns i många olika färger. Från vit till ljusgul, laxrosa, orange, lila, röd, ljusrosa, vinröd och till och med klarröd. Enfärgad eller flerfärgad med färgskiftningar och ränder. Dessutom är det även stor skillnad på kronbladens form, från runda till spetsiga och elegant vågiga. Och som om det inte vore nog, skiljer de sig även i storlek, från söta, små till tjusiga, stora blommor. Folk jämför de stora blommorna med tallrikar, eftersom de kan bli lika stora som serviser. Därför kan en enda dahlia användas som en riktig blickfångare i en bukett, men dahlior i olika färger och former kan även blandas, vilket ger ett vackert blomsterarrangemang.

Denna blomma är perfekt för att stjäla showen i en brudbukett. En blomma som har allt: stil, färg och en rik symbolik. Den betyder: ”för alltid din”, och det är precis vad ett brudpar vill ropa ut från hustaken! Dahlior på ett bröllop kommer att se till att det blir en fantastisk fest. Lägg ett par blommor som dekoration på tallrikarna, på tårtan eller fäst dem på stolarna för en färgglad atmosfär. 

Eller vad sägs om dahlior i trädgården i stället för som snittblomma? Med de färggranna dahliaväxterna i trädgården utlovas en en översvallande blommig sommar! Plantera olika sorter tillsammans i en rabatt eller i en kruka på balkongen och njut av ett hav av vackra dahlior. Med lite hjälp blommar de från juli till oktober. Skapa en plockträdgård, så att dina kunder alltid kan fylla sina vaser med nyklippta dahlior. Detta gör till och med att växten får fler blommor!

Som du kan läsa finns det många möjligheter att liva upp inomhus- och utomhusutrymmet. Se vårt dahliasortiment här