Logga in
Tillbaka till översikt

Standing out together – Ansu

Ansu är en krukväxtproducent med bas på Middenzwet i Wateringen, i vackra Westland. ”På Ansu odlar vi med stor passion och strävar efter att leverera marknadens bästa kvalitet.”

1994 började Ansu odla Vanda-orkidéer, som man säljer sedan år 2000. Hittills är Ansu den enda plantskolan i Europa som odlar dessa vackra växter. Vanda säljs som snittblomma och som krukväxt. Vanda är så unik tack vare dess vackra, klara färger och tack vare dess olika mönstren och strukturerna i bladen.

Under årens gång har Ansu utökat sitt sortiment genom att även fokusera på att odla Tillandsia och Aglaonema. Sedan 2019 säljer företaget Tillandsia i olika koncept. 2020 bestämde sig Ansu för att odla en av de tåligaste gröna krukväxterna: Aglaonema. Idag har vi mer än 35 växtarter i vårt sortiment, inklusive Aglaonema och många andra fina växter.

Ansus senaste koncept är ”Tilly Tiles”: Tillandsia i en ny skepnad. Tilly Tiles är diverse keramiska fat med olika små Tillandsia som växer på dem. Tanken med Tilly Tiles är att man kan spara faten och förvandla dem till en vacker ”girland” som kan hängas var som helst.

Tillsammans med sin thailändska partner Suphachadiwong Orchids, strävar Ansu efter att förse blomster- och växtvärlden med de mest exklusiva produkterna. De har ett gemensamt mål: "Standing out together!"