Logga in
Tillbaka till översikt

Magiska bollar

Det är dags igen för de rosa, blå och vita hortensiorna att ge plats åt klassikerna varianter i gröna, röda och bruna toner. Dessa färgade magiska bollar som har förvandlats till antika och mörka blommor är perfekta för hösten och vintern. Perfekt som bas i en bukett, men också vacker som en enda blomma i en vas.

Det latinska namnet Hydrangea
År 1739 gav botanisten Grovonius denna blomma namnet hortensia. Han tyckte att formen påminde om en gammal vattenkanna. Namnet skapades genom att kombinera orden 'hydro' (= vatten) och 'angeion' (= kanna). Men hortensian visar sig vara ännu äldre än så. Genom forskning om fossila rester vet vi att denna växt redan fanns för 140 miljoner år sedan!

Stenbräcka

Hortensian tillhör familjen 'Saxifraga' med starka växter: deras rötter kan bokstavligen bryta stenar. Det är därför en robust blomma som din kund kommer att njuta av länge.

Tips till dina kunder: torkning!

Absorberar blomman inte längre vatten och blir bladet slappt? Ta då bort bladen från blomstjälkarna och töm vattnet ur vasen. Sätt sedan tillbaka blommorna i vasen utan blad och vatten. Blommorna torkar då helt och dina kunder kan njuta av sin torkade hortensiablomma i flera månader framöver.

Se vår samling av snitthortensior i webbshoppen.