Logga in
Tillbaka till översikt

Besatt av bär

Som dekoration, helt solo i en vas eller som del av ett blomsterarrangemang eller bukett. För varje tillfälle och säsong finns det ett bär. Vissa bär har former och färger som du inte hittar någon annanstans i naturen, vilket gör blomsterarrangemangen extra speciella.

Vild till romantisk
Söta symphoricarpos, pastellfärgade hypericum eller romantiska nypon är välkomna inslag i brudbuketter. Men på senare tid har det också varit en stor efterfrågan på mer vilda, naturliga buketter och blommor för den stora dagen. En eldig crocosmia lucifer, fräck cynara cardunculus eller helt normala björnbär passar bra med denna stil. Bären går att kombinera med snittblommor, torkade blommor eller andra element från naturen och fungerar också bra som dekoration. Du kan låta bären återspeglas i dekorationen på evenemanget och även i corsagen. Observera att vissa bär är giftiga för människor och djur, placera dem helst inte på ett bord där folk äter.

Färg på hösten
Det finns inte många färgglada blommande växter på hösten och vintern. Färgglada bär ger buketten ett glatt utseende och traditionella höstbär hedrar säsongens färger. Physalis-lyktor, ett rött nypon och en gul, orange eller röd hypericum kan inte missas på ett höstbord eller på en stor julmiddag. Vilka bär föredrar du att arbeta med?