Logga in
Tillbaka till översikt

Edelcactus “Your lifetime plant”

Familjen Edelman har arbetat med kaktusar sedan 1945. Det som från början var en hobby utvecklades snart till ett fullfjädrat företag och nu har Edelcactus varit baserat i Amstelveen sedan 1995.

De är ett innovativt företag med många års erfarenhet. Baserat på de senaste hem- och inredningstrenderna utvecklar de en årlig serie dekorativa krukor och olika tema-erbjudanden. Man erbjuder också lösningar för försäljning och marknadsföring. Till exempel är det möjligt att få produkter levererade på displayer eller så kallade öar. Här står kundens önskemål alltid i centrum.

Visste du att vårt foodprint av kaktusar och suckulenter är mycket lågt? 

Kaktusar och suckulenter är hållbart odlade växter som kan bli mycket gamla med rätt skötsel. “Your lifetime plant.”

Tillsammans med sina odlingsspecialister strävar de kontinuerligt efter en så hållbar odling som möjligt genom att bland annat minska torv i krukväxten, använda 100% återvinningsbara odlingskrukor och bruka förnybar energi. Edelcactus har varit MPS-GAP-certifierade i 20 år (sedan MPS grundades), vilket innebär att de är certifierade gällande spårbarhet, miljö, säkerhet och hygien inom företaget. Förutom MPS-GAP är de också certifierade enligt MPS-SQ, vilken är en social kvalifikation. Detta innebär att de uppfyller (inter)nationella hälso- och säkerhetskrav.