Logga in
Tillbaka till översikt

Skrivet på kroppen

Tatueringar har funnits i tusentals år. Redan under förhistorisk tid hade människor tatueringar och utsmyckningar har även hittats på kroppen på egyptiska mumier. De används ofta som dekoration, men även som ett tecken på religiösa övertygelser eller för identifiering. Idag har var och varannan person tatueringar och kärleken till blommor och växter förevigas allt oftare på kroppen.

Ett smycke för kroppen
Blommor och växter används inte bara som inspirationskälla för konst, vi ser dem även ofta i tatueringar. Från en fin linjeteckning av ett monsterablad och en detaljerad lotusblomma till en enkel fyrklöver och en färgglad, blomstrande sleeve - allt är möjligt i denna konstform. Tatueringar av blommor och växter är populära, särskilt eftersom de organiska formerna accentuerar människokroppen perfekt. Ett ormbunksblad kan till exempel följa revbenens linjer och en blomma kan framhäva formen på en överarm. Det finns oändligt många alternativ för att utsmycka kroppen.


Minne

Tatueringar kan även framkalla ett visst minne. En växt eller blommar som påminner om en person eller en händelse, vilket gör att någon vill bära den med sig för alltid. Många sjömän brukade till exempel ha en ros tatuerad med en banderoll med ett namn i, till minne av sin mamma eller käresta. Denna tatuering är populär än idag. Ibland finns det händelser som du bokstavligen vill dölja och det är möjligt med en tatuering. Gamla ärr kan till exempel döljas genom att placera en utsmyckning i form av en blomma över dem. Men även minnet av en kär familjemedlem kan vara en anledning till en tatuering. En orkidé kan påminna dig om din mormor som alltid hade dessa växter i fönstret. Ett minne är någonting personligt, precis som en tatuering kan vara.

 

Färgglad symbolik
Symboliken bakom en växt eller blomma är för många ytterligare en anledning att välja en blomstertatuering. Ett slags hemligt meddelande, som bara du vet vad det betyder, som växten eller blomman som symboliserar ditt stjärntecken eller födelsemånad. Eller kanske har du en tatuering av en olivkvist, som symboliserar seger, för att markera slutet på en svår period i ditt liv. Men tatueringen av ett träd kan också ha en betydelse. Bladen som faller från trädet varje år och kommer tillbaka, representerar utveckling och återfödelse, vilket kan symbolisera med- och motgångar i en persons liv.

 

Tatueringar är levande konstverk som låter dig uttrycka kärleken till växter och blommor på kroppen. Har du också en?