Logga in
Tillbaka till översikt

Plantera nu och njut av senare

Vem drömmer inte om en frodig blommande trädgård som ser ut att vara skapad av en trädgårdsarkitekt? Gröna fingrar är inte alltid nödvändiga för en vacker blommig trädgård, eftersom en påse med blomsterlökar planteras på nolltid.

Vänta några månader, och på våren kan dina kunder njuta av ett färgstarkt hav av blommor eller en glad blomsterlåda på balkongen. Vilka lökar rekommenderar du dem?

Anemone Blanda Blue Shades

Anemone Blanda Blue Shades eller orientalisk anemone har en speciell lila-blå färg och ett mjukt gult hjärta. Den lever upp till sitt namn, för 'blanda' betyder 'slät' på latin. Med sina många långa kronblad påminner det om en mer subtil version av tusenskönan. Genom åren sprids blommorna och bildar en vacker blomstermatta.

Narcissus Replete

Det kan mycket väl vara ett av våra tydligaste vårtecken: påskliljan. Den gula blomman är ofta den första färgglada accenten i en något kal trädgård. Och även om påskliljan ofta ses som en vårblomma, behöver det inte vara ett självklart val. Narcissus Replete är en snygg och speciell vårblomma med sin dubbla blomma. Dess elfenbensvita kronblad och varma persikofärgade krona är unika och garanterat en blickfånngare i vårträdgården.

Allium Caeruleum

Allium Caeruleum – kallas även blå azurlök - kommer garanterat att få uppmärksamhet med sin klotformade blomma och himmelsblå färg. De stjärnformade blommorna ger en raffinerad look. Och inte bara trädgårdsmästaren kommer att älska den här blomman, bin älskar den också.