Logga in
Tillbaka till översikt

Pumpasäsongen med floristen Tiffany

När man tänker på höst vandrar också tankarna ofta direkt vidare till pumpor. Inspirerad av dessa färgglada frukter satte floristen Tiffany van Lenten igång med att skapa ett dekorativt höstarrangemang.

foto


Denna unga holländska kreatör gillar att tänka utanför boxen när det gäller att skapa blomsterverk och hon gillar att experimentera genom att använda nya eller mindre vanliga material som grund för sina verk. På samma sätt har hon för denna kreation använt pumpor i kombination med blommor på ett originellt sätt för att skapa ett unikt verk. 

"Jag ser ofta florister som urholkar en hel pumpa och sedan fyller den med ett vackert blomsterarrangemang. Men det är ganska mycket jobb, så jag funderade på hur det kunde bli enklare och snabbare. Så jag kom på idén att borra hål i pumporna med en cirkulär borr och sedan trycka in ett rör - med samma tjocklek som hålet - i hålet. Superenkelt!" 

"Jag sprider alltid ut rören över hela pumpan, vilket skapar en lekfull effekt. En annan fördel är att rören ser till att hålen är lufttäta, vilket gör att pumpan ruttnar betydligt mindre än om du urholkar den." 

Skapa höststämning i din butik med denna pumpakreation. Lägg flera pumpor i olika storlekar och färger på en bricka. Borra några hål, tryck in rör i dem och fyll dem med höstblommor. Detta är inte bara ett mysigt inslag i din butik, det ger också en omedelbar inspiration för kunderna att själva komma igång.