Logga in
Tillbaka till översikt

Häng med Sybren i Tyskland

Varje år är hösten den mest hektiska tiden för vår inköpare Sybren. Från augusti till oktober tillbringar han fyra dagar i veckan i Tyskland. Han besöker odlare för att hitta de perfekta växterna till våra kunder. Läs den här bloggen och få en inblick i hur Sybren spenderar sina dagar.

Varje måndag, tisdag, torsdag och fredag vistas Sybren i Tyskland, i regionen Rhein-Maas. I denna region finns det många odlare som främst odlar ljungväxter på hösten, som Calluna vulgaris 'Garden Girls' och 'Beauty Ladies' samt Erica gracilis. Men även andra populära höstprodukter som Sedum, Calocephalus och Hebe odlas i stor utsträckning här. "Jag försöker besöka 3 till 6 odlare per dag och variera bland olika sorters odlare, men ibland händer det också att jag besöker samma odlare flera gånger. Växter som inte har rätt färg idag kan ha det om några dagar. Och eftersom jag är nära källan har jag förstahandsvalet när växterna är som bäst."

Sybren följer noga de senaste odlingsmetoderna och är en av de första att upptäcka nyheter på marknaden. Även i Tyskland finns det ett stort fokus på hållbarhet vilket Sybren ser återspeglas hos vissa odlare. Till exempel krukor tillverkade av solrosfrön. "Eftersom krukorna är tillverkade av naturligt nedbrytbart material kan växterna planteras med kruka och allt. Superenkelt eftersom det sparar ytterligare en operation för konsumenten. Det genererar heller inget avfall och krukan tillför näringsämnen till jorden, så det finns inget behov av extra gödsling."


Om du frågar Sybren vad han gillar med sitt arbete i Tyskland är svaret tydligt: "Jag älskar att vara utomhus och vara omgiven av mina favoritväxter. Jag kan också ge mina kollegor information om produkter som de inte kan få tag på i Nederländerna, eftersom man alltid ser mer i verkligheten än på ett foto. Genom att ”hunta” växter har jag också indirekt en säljande roll, och när jag ser att många kunder köper mina "huntade" produkter vet jag att jag agerade vid rätt tidpunkt. Jag gillar också den direkta kontakten med odlarna, att bygga nära relationer."