Logga in
Tillbaka till översikt

På blomsterresa till Sydafrika

Naturligtvis känner vi alla till Sydafrika från djungelsafarierna, det utsökta vinet och Kapstaden, men visste du att Sydafrika har världens mest mångsidiga växt- och blomstermiljö?

Mer än 9000 sorters växer som endast växer i en liten region i Sydafrika. Vill du också ta en titt på våra ”big 4” blommor?

 

Protea 

Denna sydafrikanska skönhet har en självklart plats på listan, eftersom kungsprotea (Protea Cynaroides) är Sydafrikas nationalblomma. En riktigt sockersöt blomma tack vare att de juicer som blommorna utsöndrar med smak av socker.

 

Leucadendron 

Denna blomma växer i en buskig form, varje gren pekar rakt upp för att ta emot så mycket solljus som möjligt. Leucadendron är känd för sina starka färger och robusta blad.

 

Leucospermum

Ursprungligen växte denna exotiska nålkudde längs de steniga sluttningarna på sydvästra kusten av Godahoppsudden.

 

Serruria

Med sin härliga färg och känsliga kronblad är denna växt också känd som 'Franschoeks stolthet'. Detta är dalen i Sydafrika där denna blomma växer i naturen.

 

Kap Grön
Detta namn är ett samlingsnamn för diverse gröna produkter från Sydafrika. Detta är snittgrönt som ursprungligen endast växer i området runt Sydafrikas sydspets, Kapstaden. 

 


Se vårt blomstersortiment från Sydafrika nedan.