Logga in
Tillbaka till översikt

Odlarnas julutgåva

I detta decemberinlägg vill vi lyfta fram inte bara en, utan tre odlare. Alla med sitt eget sortiment perfekt för julmånaden: från den välkända rumsgranen (Araucaria heterophylla) och julklassikern Poinsettia till färgade Echeveria. Vi tar en titt på dessa odlares julartiklar. 

JK Plant – Nordic Pine

JK Plant vurmar för grönt och har specialiserat sig på att odla exklusiva kruk- och trädgårdsväxter, som Nordic Pine (Araucaria heterophylla). Dessa odlas med omsorg i JK Plants holländska växthus, men de kommer ursprungligen från Norfolköarna. Denna rumsgran, som faktiskt inte alls är en gran utan ett barrträd, ser fantastisk ut i alla hem. Trots sitt taggiga utseende, är den mjuk att ta på. Om du tar väl hand om Nordic Pine, kommer växten sakta men säkert att växa och skänka glädje under många år framöver. 

Kuivenhoven Poeldijk - Poinsettia

Kuivenhoven Poeldijk stoltserar med ett Poinsettia-sortiment som erbjuder enorm mångfald under julperioden. I standardfärgerna rött och vitt, men även i unika färger som djärvt gult och speciella former som Christmas Mouse. Även på Kuivenhoven Poeldijk gillar de att överraska, det är till exempel möjligt att beställa gnistrande julstjärnor med glitter. Kuivenhoven Poeldijks mål är att producera speciella produkter och det har man återigen lyckats med i år, med sitt Poinsettia-sortiment.

Amigo Plant - Echeveria

Echeveria Miranda har utvecklats speciellt av Amigo Plant. Tack vare sin hårdhet är denna växt lämplig för färgning, och med sitt stjärnformade utseende omvandlas den till en vacker juldekoration. 2019 lade Amigo Plant till sin Eco-serie till sortimentet: färgen som används för detta är metallfri och glittret är PET-fritt. Hållbart med andra ord! Amigo Plant arbetar med julen året runt. Sticklingarna för de största krukstorlekarna kommer in i början av året och sticklingarna för de mindre krukstorlekar planteras under hela året. Och sedan är det nedräkning till jul!