Logga in
Tillbaka till översikt

Hippa hippeastrum

Julgran, tända ljus, här och där en ren och massor av julgranskulor. Det finns vissa saker som helt enkelt hör till julen, och hippeastrum är en av dem.

Men hippeastrum är också en välkommen gäst till långt efter julledigheterna. Som en snittblomma eller i vax eller som en lök i en vacker kruka. Välj vad som passar dina kunder och låt dem lära känna denna speciella växt lite bättre!

Amaryllis eller hippeastrum?
Hippeastrum kallas också ofta för amaryllis och är en ättling till påskliljan. Ur en lök växer en ljusgrön stjälk som toppas med en stjärnformad, ståtlig, sammetsaktig blomma. Då växten inte har några fler blad passar den även utmärkt att använda som snittblomma. Och visste du att hippeastrum även är en symbol för stolthet? Ett trevligt tillskott i en bukett när en stora prestationer ska firas.

 

01 foto
Photo's: Flower Council of Holland

Med eller utan fluga
Det roliga med hippeastrum är att du kan presentera den på många olika sätt. De röda och vita versionerna är populära runt jul, men du kan även satsa på en lök i en glad julstrumpa, vaxade lökar med glitter eller en kokodama-liknande boll med mossa. Som snittblomma finns hippeastrum i många färger, från rosa till orange och ljusröd till randig. Och har du någonsin sett en hippeastrum med fluga?

I vår webbshop hittar du många kreativa varianter för varje tillfälle.