Logga in
Tillbaka till översikt

Det är (nästan) jul!

Innan vi vet ordet av, är det december igen och husen kläs i ett varmt sken av festliga lampor och färgglada dekorationer. Men innan den traditionella julgranen med röda kulor tas fram, uppmuntrar årets jultrender att tänka lite annorlunda denna december.

Naturellt och naturligt
I år ser vi många naturliga detaljer som juldekorationer. Denna trend är ett svar på klimatkrisen och hyllar Moder Natur. Fyll granen med allt som finns att hitta ute, som kottar, mossa, trä och bär. Dessa jordnära accenter ger rummet atmosfär och värme. Men glöm inte heller att lysa upp bordet med en vas med Ilex eller Hypericum för att göra julkänslan komplett.

Pink-mas
Rosa är supertrendigt och vi kommer att se mycket av denna färg i julgranen. Kombinera rosa sammetskulor, pärlgirlanger och rosetter med riktiga blommor, som rosa rosor och Anthurium. Et voilà – en sockersöt julgran, helt i stil med Bridgerton och Barbie. För mycket av det goda? Krämfärgade krysantemum eller pistaschgröna Dianthus och Eustoma är fina att kombinera med rosa toner för att göra det lite mindre spektakulärt.

Regnbåge
Är julen inte tillräckligt färggrann för dig? Välj då en blandning av regnbågens alla färger, där mottot ”more is more” inte kunde ha uttryckt det bättre. Häng storslagna kulor i form av favoriträtten, -seriefiguren eller -hobbyverktyget i julgranen och komplettera med vaxade rosor och skimrande kottar. Sätt färg på den mörka decembermånaden med denna färgglada dekoration och njut av julens magi.

 

Modern Chic
Mysigt och varmt med en minimalistisk twist, det är den Modern Chic trenden. Mjuka toner i beige, vitt och brunt kombineras med guldfärgade detaljer. Dekorera granen med champagnefärgad Asparagus, vit Brunia samt blommor i kaffefärgade nyanser och komplettera med julgranskulor i samma toner. Som finishing touch kan du spreja dekorationssnö på de gröna grenarna och tillsammans med en varmgul julgransbelysning ger detta en hemtrevlig känsla, så att mörkret och kylan utanför dörren snabbt glöms.