Logga in
Tillbaka till översikt

Novent, en ny tradition tar form

Vår säljande florist Emma Segerman har gått all in på Novent-begreppet och berättar om sina kreationer för oss.

”Det är med stor glädje jag delar med mig av mina idéer – en serie av kransar, buketter och ljusstakar, noggrant utformade för att maximera användningen av samma blomsorter och därigenom köpa volym på ett kostnadseffektivt sätt.”

Emma ha valt att jobba ton i ton, med få men noga utvalda kontraster, för att skapa en enhetlig känsla i varje arrangemang. Ljusstaken, kransen, buketten, cederträden och rumsgranarna samverkar för att ge ett naturligt och mjukt intryck, en sann hyllning till vinterns subtila intåg.

Genom att klä rumsgran och cederträd i Nobilis introduceras harmoni utan behov av ytterligare krukor, vilket inte bara sparar kostnader för den kanske prispressade kunden,  utan också tillåter användningen av grövre kvistar som kanske annars inte skulle användas i kransarna.

Det centrala konceptet bakom dessa dekorationer är att erbjuda er möjligheten att beställa stora mängder av samma element, och därigenom minska kostnaderna för dem. Varje arrangemang är utformat för att vara flexibelt och skapa variation utan att tumma på den enhetliga estetiken.

Helleborus – Vinterns Drottning:

Låt Helleborus vara kronan på verket, vinterns egen drottning. Julrosen, med sina subtila och förtrollande blommor står i centrum och sprider sin vintersaga.

 

Kottar – Naturens Konstverk: 

Inkludera kottar för att ge arrangemanget en rustik känsla. Deras textur och form skapar kontrast och fyller utrymmet med en organisk värme. Varje kotte är som ett konstverk av naturen själv.

 

Brudslöja – Luftig Elegans: 

Låt brudslöjan svepa som en försiktig vinterslöja över arrangemanget. Dess mjuka och luftiga struktur ger en känsla av romantik och elegans, som om vintern själv dansar i vinden.

 

Gran – Tidlös Grönska:

Granens doft och tidlösa grönska är underbar! Använd gran för att rama in arrangemanget och ge det en fräsch doft av skog och tradition. 

 

Små julträd – Stjärnor i Vinterskymningen:

Cederträd eller rumsgran är åter supertrendiga i år! Dess gröna grenar sträcker sig ut som öppna armar, redo att omfamna oss i en härlig atmosfär.