Logga in
Tillbaka till översikt

Opti-flor – Kreativitet är A och O

Orkidéer är omgivna av den bästa omsorgen, uppmärksamheten och hantverket under odlingen, målet är att producera växter av perfekt kvalitet med en exklusiv karaktär. Opti-flor har funnits i över 90 år och har en kontinuerlig drivkraft att förnya sig där kreativiteten kommer först.

Impresso
Utvecklingen av en ny produktlinje kräver år av tid och engagemang, och detta är också fallet med Opti-flor. Lyckligtvis blev detta en stor succé när de kom ut med sin nya orkidé Impresso. Denna orkidé består av 2 plantor i en 15 cm kruka och ger en enorm blomsterprakt. Impresso är ett absolut blickfång och finns i vitt, lila och gammalrosa. Impresso finns även i kombination med ett unikt bevattningssystem, AQUQ ceramics. Som ett resultat förser växten sig själv med sitt vattenbehov och detta säkerställer perfekt tillväxt och blomning.

Hållbarhet
Utgångspunkten för Opti-flor är att odla de mest speciella orkidéerna så hållbart som möjligt, utan att ge avkall på kvaliteten. Under tiden använder denna odlare endast 40 % av den naturgas som förbrukades 2013 och använder istället sin egen geotermiska källa och endast LED-belysning. Opti-flor har mer än 4000 solpaneler, vilket gör dem självförsörjande på den energi som krävs för att kyla sina anläggningar. Dessutom utlovas deras enastående engagemang för orkidéer, uppmärksamhet på människor och miljö årligen med MPS-certifikatet, vilket visar att denna odlare uppfyller de strängaste kraven när det gäller kvalitetssäkring, spårbarhet, miljö och sociala (arbets)förhållanden.