Logga in
Tillbaka till översikt

Karma Plants – förtrollande glitter för hela året

2023 är till ända och Karma Plants är redo att överraska oss med något nytt.

Under den vackra decembermånaden ser vi alltid mycket glitter, men varför skulle vi inte kunna njuta av detta året om? Med det senaste tillskottet i Karma Plants sortiment, kan du njuta av glitter och glamour året om, precis som i december!

Denna speciella växt, som kallas ”KARMA Crystals”, en Anthurium crystallinum, gjorde en fantastisk entré på marknaden förra månaden under Flora Holland Tradefair i Aalsmeer (Nederländerna) och belönades med en andra plats under Glazen Tulp Awards. Maurice, en av Karma Plants odlare, berättar att det speciella med KARMA Crystals är att varje exemplar är unikt och att den stora mängden glitter på nerverna och under bladen ger växten ett speciellt utseende. Bladen kan även bli vackert stora. Maurice och hans far har arbetat med förädlingen av denna växt i över 7 år. De är positivt överraskade att deras arbete inte bara har lett till en plats för deras växter på marknaden, utan även till ett fint erkännande.

Karma Plants engagerar sig även i hållbarhetsfrågor. Företaget har varit CO2-neutralt i flera år och kommer 2024 att ta ytterligare ett steg framåt genom att att göra plantskoleproduktionen torvfri. Med hjälp av bevattningssnöret WaterWick har de följt en färdplan under de senaste tre åren för att kontinuerligt minska torvanvändningen, utan att det påverkar kvaliteten negativt. Bevattningssnöret ersätter torvens egenskaper att bibehålla fukten och ser till att växterna har friskare rötter.