Logga in
Tillbaka till översikt

Nature is the best designer

Ibland kan man titta på en växt och tänka: hur kom naturen någonsin på det här?

Gynura aurantiacas vackra sammetsblad, Epipremnum aureums färgglada mönster, som är lika unika som ett fingeravtryck, och glöm inte Begonia maculatas hemtrevliga prickar. Med sina maskliknande blad eller grafiska mönster ser Alocasia och Calathea mer ut som dyra samlarföremål än växter. Starta ett växtmuseum i din butik och sätt dina gröna favoritkonstverk i rampljuset.

Calatheas bladmönster är till exempel oändliga; vissa med en ännu mer bländande bladteckning än andra. Skönheterna kommer ursprungligen från regnskogen. Förutom sitt vackra yttre har växten en blygsam, intelligent karaktär. Under hela dagen vidgar sig deras blad vitt isär, vilket ger de alla en plats för att få så mycket solljus som möjligt, medan de under natten kryper tillbaka för att finna tröst hos varandra.

 

Är du ute efter den perfekta kombinationen med en vacker och lättskött växt, bör valet falla på Aglaonema. Växten är känd som lyckobringare, där alla sorter berättar sin egen historia. Blad med prickar, ränder och stänk indikerar lycka, rött symboliserar ett hus där det aldrig är kallt och spår av silver stöter bort fattigdom.