Logga in
Tillbaka till översikt

Romantisk ranunkel

Det är nästan svårt att förstå att en sådan vacker blomma kan växa ur en sådan liten blomknopp. Ranunkeln har olika lager blomblad, som öppnar sig ett efter ett och sakta men säkert blir hjärtat mer synligt.

På grund av blommans romantiska utseende kan det uppfattas som nästintill otänkbart att ranunkel förkommer i naturen, och då speciellt i våtmarker. Att ge bort en bunt med ranunkel under den viktorianska tiden betydde: " jag tycker att du är full av charm".

Ranunkel kommer ursprungligen från Centralasien och har kommit till Europa via flera omvägar. Den ursprungliga sorten, Ranunculus asiaticus, var en enkel växt med skålformade blommor, som inte alls liknar den ranunkel vi har idag. Den är nämligen ett resultat av korsningar och urval av odlare och förädlare.

Det finns ungefär 400 kända arter ranunkel över hela världen. Noviflora har ett urval av dessa i sortimentet, i form av både snittblommor och i kruka. Ranunkel erbjuds i olika blomform, storlek och färg. Till exempel 'clooney' är extra stor och 'ponpon' klotformad, ofta med en kantad rand. Vi har ranunkel i färgerna: rosa, orange, gul och röd. Ta en titt på ranunkel i webbshopen och bli överraskad av denna vackra blomma.