Logga in
Tillbaka till översikt

Effekten av ton sur ton

Denna franska term används allt oftare, men vad betyder den egentligen? ”Ton sur ton” betyder bokstavligen ”ton i ton”. Med detta sätt att använda färg väljer man en grundfärg som sedan används i olika nyanser.

Kläddesigners använder sig regelbundet av detta på catwalken och i sina kollektioner, men det har även blivit en välkänd trend inom inredning. 

Färger påverkar våra prestationer, våra känslor och vårt beteende. Det betyder att man även kan dra nytta av denna effekt på arbetsplatsen, till exempel ett hemmakontor. För alla som arbetar hemifrån och vill vara garanterade produktiva arbetsdagar, är ett grönt ton sur ton-tema lösningen. Denna fräscha färg ger en känsla av trygghet och stimulerar utveckling. Denna nyans har även en stressreducerande effekt och säkerställer bättre fokus – win-win! 

En annan fördel med en grön färgpalett är att du kan lägga till nästan vilka växter du vill. Skapa en kombination av gröna nyanser genom att till exempel placera en ljusgrön Kentia-palm bredvid en silvergrön Alocasia Silver Dragon. Sätt varje växt en snygg grön kruka, så är du garanterad den kompletta ton sur ton-känslan. 

Växter ger inte bara en snygg styling, de påverkar också hur vi mår, precis som färger. Tack vare att luftfuktigheten ökar av växter, kan vi koncentrera oss bättre och vår produktivitet ökar. Växter ger dessutom ett fräscht utseende, lugn och ro; vilket borde vara skäl nog att välja det gröna ton sur ton-temat!


Förbättra arbetsprestationerna genom att lägga till en klick färg och växter på hemmakontoret. Är grönt inte riktigt din färg? Då kan du till exempel välja orange, som har en entusiasmerande effekt, eller rosa, som stimulerar inlevelseförmågan.