Logga in
Tillbaka till översikt

Blommiga Alla hjärtans dag-dofter

Parfymvärlden har länge använt sig av blomdofter. Förutom det faktum att många blommor helt enkelt doftar gott, kan doften även väcka känslor.

Blommiga aromer har en oemotståndlig dragningskraft, vilket till och med kan få oss att bli förälskade. Upptäck vilka blommor som inte bara stimulerar våra sinnen, utan även tänder gnistan mellan dig och din crush. Vilken blomdoft väljer du att överraska din älskling med på Alla hjärtans dag?

Sinnlig jasmin
Upptäck jasminens kraftfulla och sensuella doft, som verkar besitta en magisk dragningskraft, vilket gör denna doft otroligt populär. Jasmin har något djuriskt, vilket vissa tycker doftar fantastiskt, men gör andra tunga i huvudet. Jasminblommor plockas mellan solnedgång och soluppgång och måste bearbetas direkt, eftersom de då har den starkaste doften. Denna process gör jasminparfym mycket dyrbar, men det är väl din älskling värd?

Passionerad ros
Blommornas drottning, rosen, symboliserar romantik, kärlek och passion och det är ingen överraskning att detta är den mest använda blomman i parfymer. Rosen är mycket mångsidig: varje sort har sin egen doft som doftar sött, fräscht eller till och med kryddigt. Redan de gamla grekerna upptäckte att rosen fungerar som ett afrodisiakum, varför den regelbundet användes i olika ritualer och kosmetika. Vi tror än idag på denna blommas kraft och att den har en positiv inverkan på vårt humör.

Lyxig natthyacint
Skäm bort den du har kär med en parfym som doftar honung tack vare tillsatsen av tuberos (eller natthyacint som den också kallas). Denna blomma har en förförisk och elegant doft som är en smula dramatisk. Under den viktorianska tiden avråddes unga kvinnor från att gå utomhus när tuberosen blommade, eftersom doften kunde hetsa dem till oanständiga tankar och handlingar. Vem vet, kanske den här doften kan lyfta din Alla Hjärtans dag till en helt ny nivå!

Lycklig lavendel
Den karakteristiska doften av lavendel har i århundraden varit känd för sina lugnande och rogivande egenskaper. Den fräscha blomdoften används i många parfymer, speciellt för män. När vi känner doften av lavendel producerar våra hjärnor dessutom ämnet serotonin, även känt som lyckohormon, som gör att man känner sig lyckligare. Perfekt för att uppvakta din dejt.

Fräsch magnolia
Har du varit osams med din käresta? Då är en parfym med magnoliadoft en perfekt present den 14 februari. Doften av denna blomma är lika fräsch som citrus och vissa sorter innehåller en gnutta anis. Doften har en uppfriskande effekt, som snabbt skingrar arga och irriterade känslor. Perfekt för att lugna din partners sinne efter en hetsig diskussion. På så sätt kan du trots allt ge Alla Hjärtans dag en romantisk touch.

Se våra favoriter med doftande växter och blommor i webbshopen.