Logga in
Tillbaka till översikt

En Fachjan-växt för varje kund

Fachjan är ett familjeföretag som specialiserat sig på att odla ett mycket varierat utbud av tropiska och subtropiska växter. På fyra olika platser i Westland med en total yta på 110 000 m² odlas växter som är allt från 10 centimeter till 10 meter höga.

Från trädgårdscentra och byggvaruhus till inredningsarkitektur, köpcentra och stora tropiska hallar - det finns en Fachjan-växt för varje kund.

Kvalitet och hållbarhet är av största vikt för Fachjan. Till exempel värms huvudkontoret upp med geotermisk värme och det finns solpaneler på hallens tak för att tillgodose elbehovet. Användningen av kemiska bekämpningsmedel har minskat kraftigt och ersatts av biologisk bekämpning. Varje år låter Fachjan beräkna sitt CO2-fotavtryck från leverantör till leverans och kompenserar detta genom att plantera bambu i Uganda, genom det så kallade Bamboo Village Uganda Project. På så sätt bidrar Fachjan direkt till en grönare planet och Fachjan har nu varit CO2-neutral i mer än 5 år. Dessutom testar Fachjan nya sätt att minska andelen torv i substratet för att ytterligare minska sin miljöpåverkan och de testar att ersätta de befintliga mosspinnarna med hållbara alternativ.