Logga in
Tillbaka till översikt

A taste of nature

Ofta tror man att man behöver en stor trädgård för att odla egna grönsaker och örter, men det stämmer inte. Trädgårdsodling är möjlig i de minsta trädgårdarna och till och med på uteplatser och balkonger.

Vilket är tur, för att odla egna kryddor och grönsaker är nyttigt, gott och roligt!

Nuförtiden är vi ständigt uppkopplade och tillbringar mycket tid inomhus. Oändliga deadlines och överfulla att göra-listor medför mycket stress. Att odla vår egen mat är den perfekta avkopplingen från vardagens stress. Denna avkopplande aktivitet kommer att ha en positiv inverkan på din fysiska och mentala hälsa och återförena dig med naturen. 

 

Tänk dig vad stolt du kommer att vara när du serverar en rätt med produkter som du har odlat själv och alla dina gäster kommer att njuta enormt av din mat och överskölja dig med komplimanger. De färska örternas och grönsakernas smak kommer att förvåna dem. Vi måste dock tillägga: när du väl har smakat färska produkter från egen trädgård, vill du aldrig mer ha dem du köper i livsmedelsbutiken. Inte bara på tack vare smaken, utan även för att växterna kommer att ge trädgården karaktär och luktar gott. Ett citrusträd får dig till exempel att tänka på soliga resmål. 

 

Förutom att det ser trevligt ut, har krukor med olika krydd- och grönsaksväxter bredvid varandra en annan stor fördel. Växterna stimulerar och stödjer sina ”grannars” tillväxt och skyddar varandra mot naturliga fiender. Salvia kommer till exempel att skydda rosmarin genom att stöta bort skadedjur och gräslök skyddar tomatplantan, men även rosenbusken. Ett perfekt exempel på companion planting. 

Så ett råd till alla dina kunder: börja odla krydd- och grönsaksväxter! När vädret blir bättre, kan de låta solen och regnet göra sitt.

 

Se vårt sortiment med ätbara växter.