Logga in
Tillbaka till översikt

Färgglad påsk

Påskäggen ligger åter framme i butikerna och vi botaniserar entusiastiskt bland påskpyntet. Från glada äggkoppar till plastkycklingar, färgglada girlanger och blommiga dukar; det finns tillräckligt att välja mellan.

Dags att tänka utanför boxen  och göra det lite annorlunda i år med det naturen har att erbjuda. Från ätbara blommor till en skål av äggskal– så inspirerar du dina kunder att fira påsk med blommor och växter. 

Påskblommor och växter

Naturligtvis är tulpanen alltid populär kring påsk. Även hyacint, ranunkel, anemon, gips, ringblomma och Mimosa ser vi mycket av. Du kan kombinera dem alla i en översvallande påskbukett med ett par vilda grenar eller blad, men du kan även sätta dem i rampljuset var och en för sig. Arrangera några blommor i gamla syltburkar, använd tomma äggskal som vas eller använd några färgglada växter (som en Begonia eller Calathea) som mittpunkt på bordet. Extra tips: fyll en tom äggkartong med massa små, färgglada suckulenter. 



Påskbord med känsla

Färgerna för påsken är samma som alltid – mycket gult, grönt och lila – men då i naturliga pastellnyanser. I linje med dessa lugna färg- och materialtrender kan du satsa på att pynta påskbordet med en duk av naturligt material och en keramikservis i pastellfärger. Fyll en skål med målade ägg, naturligt färgade av rödkål, gul lök eller tranbär. Pynta äggkopparna med lite mossa och fäst några ätbara violer på äggen med ett tunt hampasnöre. Skapa ett påskterrarium i en glaskruka under en kupol med blommor och växter som du hittar i trädgården. Vad du än hittar på, finns det alltid en lämplig växt eller blomma som passar!

Se vårt sortiment av blommor och växter för en färgglad påsk!