Logga in
Tillbaka till översikt

Show med Celosia

Vi känner alla till dem, den sortens människor som kommer in på en fest och får allas blickar riktade mot sig. Den slående flamboyanta Celosia har samma egenskaper. Som en snittblomma i en vas, men också som en växt inomhus och utomhus, vi blir helt tagna av denna blickfångare.

Flera looks

Eldiga färger och slående former. Från flammande facklor och vackra smala vippor till en sagolik kam full av sammetslena virvlar som påminner om hjärnor. Och i kombination med de klara färgerna är Celosia nästan för vacker för att vara sann. Dessutom har blommorna också en lite kryddig doft. Need I say more?

Framgång med Celosia

Celosia symboliserar mod, styrka och framgång och passar därför perfekt som en gåva för de som arbetar hemifrån, studenter eller om du vill önska någon framgång av annan anledning! Vem får inte styrka av denna lite annorlunda växt eller en stor bunt färgglada Celosia?

Tropiskt ursprung 

Celosia är medlem i familjen Amaranth och växer i tropiska delar av Afrika, Asien, Indonesien och Sydamerika. Cirka 45 arter är kända. Namnet kommer från det grekiska ordet 'keleos' som betyder 'brinnande' och hänvisar till flamformen i ursprungliga Celosia.