Logga in
Tillbaka till översikt

En färgstark trädgård

Smak är något helt och hållet personligt och därför finns det inte några rätt eller fel. Det gäller också trädgårdsdesign så länge den gör dig glad. Även om en trädgård med en tydlig design kan vara mysig så får ett väl genomtänkt färgtema utrymmena att se större ut.

Lämna inte stilkänslan inomhus, utan ta med dig den ut med de här fem trenderna.

Exotisk karneval
Går du igång på ett organiserat kaos? Fyll i så fall trädgården med blommande växter i starka färger. Kombinera till exempel lila dahlior med orange krysantemum och rosa gerberor för en glad och festlig trädgård. Den här trenden är alltid rätt så länge man håller målarpenseln någorlunda i schack. Kombinera blommorna med lite munter belysning och några vågade prydnadssaker så är karnevalen ett faktum.

Kungsblått
Lyft trädgården till en ny nivå med olika blå nyanser. Pärlhyacint, lavendel, änglaklocka: ju blåare desto bättre! Och glöm inte att klippa en låg, prydlig häck i en form som passar en verkligt kunglig trädgård. Avsluta med en vacker pergola under ett tuktat blåregn eller ett staket med klematis så får du garanterat en trädgård man vill dröja sig kvar i.

Sommarstämning
Fyll trädgården med solsken genom att välja färgnyanser som terrakotta, beige och karamell. Kombinationen mellan jordiga färger och gröna växter ger trädgården en riktig medelhavskänsla, vilket får det att kännas som om du är på semester på hemmaplan. Lägg till en accentfärg som rosa eller orange med till exempel en bägarranka så är du redo för sommaren.

Lyft fram det gröna
Ljusa färger lyfter fram det gröna i trädgården. Den här trenden handlar om att placera gröna växter i stora, ljusgrå krukor och lägga krämfärgade kuddar på bänkarna. Om du vill gå hela linan ut kan du måla staketet vitt och låta murgröna klättra över det. Ljusa färger får också trädgården att se större ut – en absolut win-win!

Ton-sur-ton
Har du en favoritfärg som du inte kan få nog av? Hänge dig då åt ton-sur-ton-trenden – fyll hela trädgården med en och samma färg i olika nyanser. Om du till exempel älskar gult kan du välja forsythia och narcisser kombinerat med gula trädgårdsdynor. På så sätt skapar du en färgstark trädgård utan att gå alldeles för långt.