Logga in
Tillbaka till översikt

Bägarrankan, den blommande klättraren

Möt bägarrankan! Den exotiska klättraren kommer ursprungligen från Central- och Sydamerika och klänger sig gladeligen runt allt i sin närhet. Bägarrankan är anspråkslös och hittar enkelt sin plats, oavsett om det är ett staket eller ett stuprör. Den perfekta trädgårdskamraten om du frågar oss.

Hjälp naturen
Om du har en bägarranka i trädgården ger du automatiskt naturen en hjälpande hand. Den glada klättraren är storfavorit bland fjärilar och bin. Så inte bara du kommer att få njuta av bägarrankan månad efter månad, utan också alla flygande besökare som kommer för att ta sig en titt på de starkt doftande blommorna. Något som också vi kan njuta av så klart!

Grönt staket
Bägarrankan kan bli upp till 4 meter hög om den planteras direkt i jorden, vilket gör den idealisk för att skapa ett grönt staket. Men den växer även bra i en kruka på balkongen. Nya skott växer snabbt och är lätta att leda tack vare böjligheten. Placera några krukor bredvid varandra så att de kan växa mellan balkongräckets stänger och stänga ute nyfikna blickar.

 

Kolla in vårt utbud av bägarrankor nedan.