Logga in
Tillbaka till översikt

Leo van der Harg B.V. - Not the biggest, but the best

Leo van der Harg B.V. är ett familjeföretag som har odlat Kordana krukrosor sedan 1997. I januari 2021 tog Wouter och Pieter, Leo van der Hargs två söner, över företaget. De är den tredje generationen vid rodret för detta familjeföretag.

Leo van der Harg B.V. odlar krukrosor för det övre marknadsskiktet; man arbetar hårt för att producera krukrosor av bästa möjliga kvalitet!

Varje år odlar Leo van der Harg B.V. cirka 5,5 miljoner krukrosor på en yta på 3,6 hektar i ett mycket modernt och automatiserat växthus. Det är en året runt produktion, med högsäsong på våren.

Krukrosorna beskärs två gånger innan de kultiveras. Detta leder till en fylligare växt med fler knoppar. Den 2:a beskärningen används som sticklingar för att göra nya växter. Klippningen och planteringen av sticklingarna görs av en växthusrobot, som kan plantera cirka 1 000 krukor per timme. Avfallet från den första beskärningen doneras till Rotterdam Zoo, där det används som foder till girafferna, aporna, zebrorna och okapierna. 

Produkter som Leo van der Harg B.V. odlar är uppdelade i sortimenten Kordana Classic och Kordana Grande, alla i 10,5 cm-krukor. Företaget odlar även ett antal tvåfärgade sorter samt den unika Quattrose, en krukros med fyra olika färger!

Kordana Grande kännetecknas av sina stora blommor; Kordana Classic har en något mindre knopp men å andra sidan otroligt mycket blommor! Företaget producerar dessutom 21 cm skålar, som består av tre stycken Classic Kordanas som planteras tillsammans i skålen.