Logga in
Tillbaka till översikt

Maarel Orchids - Heart for orchids

I hjärtat av Westland odlar Maarel Orchids 25 sorter av Phalaenopsis i 12 cm krukor med i genomsnitt två stänglar och sexton blommor. Deras styrka ligger i deras skarpa fokus.

De odlar till exempel stora enhetliga partier krukorkidéer med en konstant kvalitet som återförsäljare kan lita på. Detta uppnår de genom att arbeta helt automatiserat och hållbart. 

I februari 2024 utsåg Maarel Orchids Angela Mutters – van der Maarel, dotter till Arno och José van der Maarel, till verkställande direktör. Därmed är Van der Maarel-familjen tillbaka vid rodret och företaget har nu funnits i 45 år.

Hållbarhet
Att arbeta så hållbart som möjligt, från förpackning till växtskyddsmedel, är en av deras viktigaste drivkrafter. Maarel Orchids återvinner råmaterial, genererar egen energi och är hållbarhetscertifierat. Därjämte fortsätter de sitt hållbarhetsarbete genom att byta till LED-belysning, solpaneler, ansluta till jordvärmenätet samt genom att sträva efter en maximalt cirkulär produktionsprocess. På så sätt arbetar de med hållbara hyllor för sina kunder.

”Det vi gör idag, får konsekvenser i framtiden”
Man kan se det i allt, till exempel är Maarel Orchids brickor gjorda av återvunnen plast, etiketterna är gjorda av träfibrer och de har även FSC-kvalitetsmärkningen. De väljer inte de billigaste förpackningsmaterialen, utan gör balanserade val även här. 

Som en progressiv odlare av Phalaenopsis har Maarel Orchids flera olika certifieringar. Från odlare till konsument – de vill att alla i kedjan ska kunna njuta av sin Phalaenopsis på ett ansvarsfullt sätt.