Logga in
Tillbaka till översikt

Van der Voort Potplanten

Van der Voort Potplanten i Honselersdijk är ett riktigt familjeföretag. Chris van der Voort startade företaget för cirka 50 år sedan. Genom åren har han fokuserat på förädlingen av Spathiphyllum.

Detta har vuxit till ett företag som kontrollerar både förädlingen samt förökningen och produktionen. Numera är sonen Olaf ansvarig och även tredje generationen är verksam inom företaget, som idag har mer än 100 anställda. 

Van der Voort producerar Spathiphyllum året om och från sensommaren till våren även azaleor, med hjälp av toppleverantörer från Belgien. De odlar miljontals växter per år av högsta kvalitet, skräddarsydda efter kundens behov.

Eftersom denna odlare har hela processen internt, kan de fortsätta att innovera och snabbt svara på kundspecifika frågor. Hållbarhet är ett kärnvärde för Van der Voort, de letar ständigt efter sätt att förbättra sina processer och produkter för att få lägsta möjliga fotavtryck. De står aldrig stilla!

Spathiphyllum
Van der Voorts huvudprodukt är Spathiphyllum. De mörkgröna bladen i kombination med de vackra vita stödbladen och blomman ger denna växt ett lugnt och rofyllt utseende. Van der Voort har många sorter, allt från krukstorlek 6 till 23 cm och från relativt små till mycket stora blommor. Det betyder att det finns en perfekt Spathiphyllum för varje interiör!

 

Spathiphyllum är överlägset bäst vad gäller luftrenande egenskaper, och det bästa är att skötseln av denna växt inte är särskilt komplicerad. Det räcker att vattna en gång i veckan, undvika direkt solljus och ta bort döda blad för att Spathiphyllum ska hänga med i många år framöver.

Azalea
Denna odlare har även azaleor i många speciella former och sorter, till exempel på stam och som pyramid. Man erbjuder även Azalea Aiko, som är mycket speciell tack vare sina enorma rosenliknade fyllda blommor. Van der Voort erbjuder azaleor i många färger, från vitt och rött till lila och rosa. Denna krukväxt ger ett hav av färg i varje rum!