Menu
Inloggen

Trend report

Pompoenseizoen met bloemist Tiffany

Denk je aan de herfst, dan denk je aan pompoenen. Geïnspireerd door deze kleurrijke vruchten ging ook bloemist Tiffany van Lenten aan de slag om een decoratief herfststuk te maken.

Lees meer

Indoor planten

Van muurbloempje naar groene wand

Haal de Picasso maar van de muur, en maak ruimte voor een plantenwand. Want naast dat zo’n groene muur er geweldig uitziet, heeft het ook veel voordelen. Zo neemt het niet alleen weinig ruimte in beslag, maar werkt het ook geluidsisolerend en geeft het een gevoel van rust en luxe.

Lees meer

Outdoor planten

Maanfase tuinieren

Dat de maan invloed heeft op de stand van de zee, is een feit. Maar dat de hoogte van het grondwater en daardoor ook de groei van planten wordt bepaald door de stand van de maan, is nog een punt van discussie.

Lees meer

Hunters

Op pad met Sybren in Duitsland

Ieder jaar breekt in de herfst de drukste periode aan voor onze inkoper Sybren. Van augustus tot en met oktober is hij iedere week vier dagen in Duitsland te vinden. Daar gaat hij langs bij kwekers om de perfecte planten voor onze klanten te vinden. Ontdek wat Sybren tijdens zijn werkdagen doet in dit blog.

Lees meer

Bloemen

Op bloemenreis naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kennen we natuurlijk allemaal van de junglesafari’s, de heerlijke wijn en Kaapstad, maar wist je dat Zuid-Afrika de meest diverse planten en bloemen habitat heeft in de wereld?

Lees meer

Trend report

Autumn Cosiness

We bevinden ons in een rustgevende tussenperiode waarin we ons enigszins terugtrekken en het leven laten doorgaan. Tegelijkertijd wordt er toegewerkt naar de feestdagen van december.

Lees meer

Bollen

Plant nu, geniet later

Wie droomt er niet van een weelderig bloeiende tuin zoals Piet Oudolf ze ontwerpt? Toch zijn groene vingers niet nodig voor een prachtige bloemrijke tuin, want een zak met bloembollen is zo geplant.

Lees meer

Kwekers

Voor elke klant een Fachjan plant

Fachjan is een familiebedrijf gespecialiseerd in het telen van een zeer divers assortiment tropische en subtropische planten. Op 4 verschillende locaties in het Westland met een totale oppervlakte van 110.000m² worden er planten geteeld met hoogtes van 10 centimeter tot 10 meter.

Lees meer

Indoor planten

Klaar om te griezelen?

Bloemen zijn niet per se griezelig, maar ze kunnen zeker een enge uitstraling hebben en kleur toevoegen aan elke Halloween-decoratie.

Lees meer