Inloggen
Terug naar overzicht

Oriental Group - Elegante Aziatische planten

Oriental Group is een handelskwekerij die zich focust op de verkoop van Aziatische sierproducten zoals Bonsai planten, Lucky Bamboo en Ficus Ginseng. Naast deze bijzondere artikelen hebben ze tevens Westerse plantenarrangementen in het assortiment.

In 1988 begon Erik Van der Pol met het importeren van Bonsai uit China. Samen met een Chinese ondernemer startte hij een bedrijf gespecialiseerd in de handel van Bonsai producten. In 1997 verhuisde Oriental Group naar Bleiswijk en door de verdere groei van het bedrijf werd er in 2006 een nieuw pand gebouwd. Hier worden tegenwoordig de volgende producten geteeld en verhandeld:

Bonsai:
De speciale dwergbomen worden in diverse groeivormen vanuit Azië geïmporteerd. Deze worden verkocht als Standaard Bezemstijl, S-vormig, Bossages en in de Landschapstijl met decoratieve stenen. Bonsai kunnen zowel binnen als buiten worden gezet afhankelijk van het type plant en diens vereiste groeifactoren.

Ficus Ginseng:
Deze plant staat bekend om zijn grillige onderstam. In Azië staat de ginsengwortel bekend om zijn geneeskrachtige werking. Net zoals onze bonsaiplanten is de Ficus Ginseng in diverse vormen en maten beschikbaar.

Lucky Bamboo:
Bij deze plant gaat het om Dracaena stammen die in verschillende bijzondere vormen worden geteeld en m.n. in Aziatische landen het symbool van geluk vertolken. Lucky Bamboo wordt verkocht als potplant en is beschikbaar in de vorm van Pyramide in mooie keramieken potten en als Losse stam als snijproduct voor bloemenarrangementen.

Plantarrangementen:
Bij de Oriental Group worden er door het gehele jaar bijzondere arrangementen met planten samengesteld. Het gaat hierbij zowel om kamerplanten alsook om composities met tuinplanten of seizoensgebonden producten.

De Oriental Group is MPS-A+, -GAP en -SQ gecertificeerd. De kassen worden bijvoorbeeld verwarmd met restwarmte van E.On Energy On Waste (EEW) en er wordt zeer nauw samengewerkt met alle instanties om de import uit Azië correct te laten verlopen.