Inloggen
Terug naar overzicht

Creatief met de Franse Tulp

We kennen allemaal de tulp, maar heb je weleens van de Franse tulp gehoord? Hij heeft een lange, elegante steel met een prachtige bloem, die zelfs in de vaas door kan groeien. En door zijn lengte is hij net wat meer geschikt voor creatieve kunstwerken. Kijk je mee?

Een normale tulp is zo'n 30-40 cm lang, maar de Franse tulp kan wel 90cm worden. Hij is zwaarder in gewicht en heeft enorme, weelderige bloemen. Geen wonder dat deze tulp veel oude schilders inspireerde! Deze eigenwijze bloemen groeien in de vaas nog verder en gaan in een kleine vaas met veel drama naar beneden hangen. Dat kan enorm mooi zijn, maar je kan ook een langere vaas kiezen óf de tulpen gebruiken in een creatief bloemstuk. Leg ze in een schaal met andere lentebloemen en takken of buig ze voorzichtig in een kleine, transparante vaas. Franse tulpen zijn langer houdbaar dan normale tulpen, dus heb je extra lang plezier van dit lentetafereel.

Bij Noviflora vind je Franse tulpen als enkelbloemig, dubbelbloemig, en parkiet variatie. De kleuren variëren van wit, roze, paars, geel, zalm en rood. De Franse tulp is geen jaarrond product en is nog tot mei beschikbaar. Daarna is het weer wachten tot december voor de nieuwe lading Franse tulpen.